Zbog bojkota delegata iz RS-a otkazana i sjednica Doma naroda državnog parlamenta

preporučujemo

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović obavijestio je delegate da je otkazana sjednica Doma naroda koja se trebala održati u četvrtak.

Dodao je da će o datumu održavanja 20. sjednice Doma naroda PSBiH naknadno obavijestiti javnost.
Izetbegović je ranije danas najavio ovakav scenarij nakon što je Predstavnički dom Parlamenta BiH otkazao održavanje sjednice ovog doma, koja se trebala održati danas zbog najavljenog nedolaska predstavnika iz reda srpskog naroda.

“Bit ćemo na vezi s kabinetima Špirića i Čovića i pretpostavljam da ćemo i mi odgoditi sjednicu jer srpski predstavnici neće doći pa da ne pravimo troškove”, rekao je danas Izetbegović.

Nakon jučerašnjeg sastanka predsjednika parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Republici Srpskoj povodom odluke Valentina Inzka da nametne dopunu Zakona u vezi sa zabranom i kažnjavanjem negiranja genocida doneseno je pet zaključaka među kojima je i onaj o bojkotu predstavnika iz RS-a u radu institucija BiH.

Najnovije

Radnici Boksita u Milićima imaju dvije opcije: Vakcinacija ili otkaz

Rajko Dukić, predsjednik Boksita, izdao je instrukciju, odnosno naredbu radnicima te kompanije iz Milića da sa vakcinišu. U suprotnom,...