- Advertisement -

Zbog krađe “teške” 71.000 KM, uhapšeni “veterani” iz Kiseljaka

Preporučujemo

Policija Srednjobosanskog kantona, brzim i efikasnim radom rasvijetlila je u vrlo kratkom roku tešku krađu “tešku” 71.000 KM počinjenu 18. maja u Vitezu.

Nepoznati počinioci tada su iz vozila “mercedes”, vlasništvo M. Č., koji je bio parkiran ispred trgovačkog centra u mjestu Jardol, općina Vitez, ukrali gotov novac u ovom iznosu, nakon čega su pobjegli s mjesta događaja.

Preduzimajući intenzivne mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja slučaja, uključujući stalni operativni rad na terenu, pripadnici policije došli su do saznanja da bi se u vezu s ovom teškom krađom mogla dovesti dvojica muškaraca iz Kiseljaka.

Kako nezvanično saznajemo od izvora bliskih istrazi radi se o “veteranima” Josipu B. (52) i Ivici V. (55), koji su nakon privođenja priznali izvršenje ovog krivičnog djela.

Iz MUP-a Srednjobosanskog kantona (SBK) danas je saopćeno da je otkrivanje izvršilaca ovog krivičnog djela rezultat združenog rada pripadnika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave Travnik, Policijske stanice Vitez, te Odjela krim-policije Policijske uprave Kiseljak.

Sve radnje poduzimane su pod nadzorom nadležnog tužilaštva u Travniku.

– U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje – naveli su iz MUP-a SBK.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Policija rastjerala Paradu ponosa u Istanbulu, “gej marš” godinama je zabranjen u Turskoj

Turska policija razbila je masu koja se okupila danas u Istanbulu kako bi održali paradu ponosa u ovom gradu....