Zbog nove igračice, cijela ženska nogometna reprezentacija BiH uči znakovni jezik

preporučujemo

Djevojke ženske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine do 16 godina angažirale su učitelja znakovnog jezika da ih poduči tom pismu, kako bi mogle lakše komunicirati s novom igračicom u timu, koja im se priključila nedavno.

Izuzetno talentirana Jovana Stevanović, igračica Ženskog fudbalskog kluba Radnik iz Bijeljine nacionalnom timu pridružila je početkom mjeseca, a njene kolegice gostoprimstvo su joj izrazile na posve neobičan način.

Koordinatorica za ženski nogomet Ivana Vlaić kaže za novinsku agenciju Patria da učenjem znakovnog pisma žele postići dva cilja: olakšati komunikaciju između tima i Jovane, ali i poslati snažnu poruku da osobe koje imaju neki nedostatak trebaju i mogu biti dio društvene zajednice u cijelosti.

„Ovo je prvo okupljanje  reprezentacije nakon što nam se Jovana pridružila. Dogovorili smo da tokom svakog okupljanja pozovemo učitelja znakovnog jezika da cijeli tim podučava znakovnom pismu“, rekla je Vlaić, dodajući da cijeli tim uživa u novim aktivnostima.

Jovana Stevanović, iako ima problema sa sluhom i govorom, trenutno je s 25 golova druga na listi golgeterki kadetske Premijer lige Bosne i Hercegovine, a njen klub je uvjerljivo prvi na tabeli i ozbiljne su kandidatkinje za šampionsku titulu.

Najnovije

Izraelski vojnici pucali 10-godišnjem Palestincu u glavu

Izraelske snage su u srijedu na okupiranoj Zapadnoj obali pucale na desetogodišnje palestinsko dijete, izjavili su očevici. Maloljetnik je ranjen...