Zbog obilnih padavina usporeni radovi na putnoj infrastrukturi u Starom Gradu

Preporučujemo

Usljed velikih padavina koje su posljednjih dana zahvatile i područje općine Stari Grad otežano se radi na nekoliko gradilišta, potvrđeno je u Službi za investicije i komunalne poslove Općine.

To se posebno odnosi na radove na putnoj infrastrukturi u ulicama Goloderica (360m), Bistrik potok (315m) i Alije Nametka (130m). U ovim ulicama su ranije počeli radovi sanacije, a prije vremenskih nepogoda pripremljen je teren za asfaltiranje. Usljed obilnih kiša, formirale su se bujice koje su uništile pripremljenu tamponsku podlogu i napravile nanose pijeska koji su se slili niz padine.

- -

Iz Službe za investicije i komunalne poslove potvrdili su da će firme koje su zadužene za izvođenje radova odmah izaći na teren i sanirati nastalu štetu. „Ponovo će se uraditi nabijanje, tamponiranje i ravnanje terena. Međutim, nakon toga, morat će se sačekati da se tampon isuši, da bi se uradilo asfaltiranje“, pojasnili su iz Službe, te zamolili građane za strpljenje jer se radi o okolnostima na koje se ne može uticati.

O stanju na terenu nadležnu službu su odmah izvijestili sekretari mjesnih zajednica koji su najčešće prva adresa na koju se obraćaju građani. „Odmah smo stupili u kontakt sa nadležnom Službom i prenijeli informacije. Građani su nestrpljivi, ali svima je jasno da će se ulice asfaltirati čim se steknu uslovi“, kazali su.

Najnovije

Miličević: Dodik je nekada SDS klevetao OHR-u, a danas kleveće opoziciju Vladimiru Putinu

Predsjednik SDS Milan Miličević komentarisao je sastanaka predsjednika RS-a Milorada Dodika sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. "Dodik je prevazišao sam...