Zbog obilnih padavina usporeni radovi na putnoj infrastrukturi u Starom Gradu

Preporučujemo

Usljed velikih padavina koje su posljednjih dana zahvatile i područje općine Stari Grad otežano se radi na nekoliko gradilišta, potvrđeno je u Službi za investicije i komunalne poslove Općine.

To se posebno odnosi na radove na putnoj infrastrukturi u ulicama Goloderica (360m), Bistrik potok (315m) i Alije Nametka (130m). U ovim ulicama su ranije počeli radovi sanacije, a prije vremenskih nepogoda pripremljen je teren za asfaltiranje. Usljed obilnih kiša, formirale su se bujice koje su uništile pripremljenu tamponsku podlogu i napravile nanose pijeska koji su se slili niz padine.

Iz Službe za investicije i komunalne poslove potvrdili su da će firme koje su zadužene za izvođenje radova odmah izaći na teren i sanirati nastalu štetu. „Ponovo će se uraditi nabijanje, tamponiranje i ravnanje terena. Međutim, nakon toga, morat će se sačekati da se tampon isuši, da bi se uradilo asfaltiranje“, pojasnili su iz Službe, te zamolili građane za strpljenje jer se radi o okolnostima na koje se ne može uticati.

O stanju na terenu nadležnu službu su odmah izvijestili sekretari mjesnih zajednica koji su najčešće prva adresa na koju se obraćaju građani. „Odmah smo stupili u kontakt sa nadležnom Službom i prenijeli informacije. Građani su nestrpljivi, ali svima je jasno da će se ulice asfaltirati čim se steknu uslovi“, kazali su.

Najnovije

Stari grad Ostrožac sa tri historijske epohe privlači turiste iz cijele BiH

Stari grad Ostrožac 2013. godine proglašen je nacionalnim spomenikom, a iznimno vrijednim ga čini podatak da obuhvata tri historijske...