Zbog pretvaranja centralne ilidžanske ulice u šetnicu GRAS donio izmjene u javnom prevozu

preporučujemo

Zbog provođenja pilot projekta pretvaranja dijela ulice Rustempašina u pješačku zonu i zabrane saobraćaja na dijelu ove ulice (od ukrštanja sa ulicom Ibrahima Ljuboviće do ulaska u terminal Ilidža) GRAS je uradio određene izmjene u saobraćaju.

Kako su rekli iz GRAS-a, u periodu od 18. juna do 18. jula 2021. godine svakog petka u vremenu od 17 do 24 sata, te subotom i nedjeljom od 0 do 24 sata, doći do izmjene u odvijanju javnog gradskog prevoza u navedenom terminu.

“Autobuske linije 28 Ilidža -Rakovica-Kobiljača, 30 Ilidža-Hadžići-Drozgometva, 33 Ilidža-Tarčin-Vukovići, 43 Ilidža-Osjek, 46 Ilidža-Vlakovo i 75 Ilidža-Mokrine dijelom će saobraćati izmijenjenom trasom, i to: terminal Ilidža – Rustempašina – kružna raskrsnica -Edhema Eke-Džubura – put M 17 i istom trasom u suprotnom smjeru”, saopćeno je iz GRAS-a.

Podsjećamo, iz Ministarstva saobraćaja KS kazali su da, ako se u testnoj fazi ne desi pogoršanje odvijanja saobraćaja, ova saobraćajnica će biti u potpunosti zatvorena za kretanje motornih vozila, odnosno u potpunosti će postati pješačka zona.

Najnovije

Vakcinisane osobe šire delta soj koronavirusa u istoj mjeri kao i nevakcinisane

Potpuno vakcinisane osobe bi mogle širiti delta varijantu koronavirusa istom brzinom kao i nevakcinisani ljudi, pokazuje to interni dokument...