Zbog prijetnji porodici: Irfan Peljto ne želi više suditi Želji i Sarajevu

Preporučujemo

Irfan Peljto, najbolji bosanskohercegovački sudija, više ne želi suditi sarajevskim klubovima, jer su njegovoj porodici stigle prijetnje, a on je sve prijavio Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Za N1 televiziju je potvrđeno da Peljto ne želi više suditi utakmice FK Željezničar i FK Sarajevo, zbog novonastale situacije, te će tražiti od FSBiH, a na osnovu prijava koje je podnio MUP-u KS, da ga izuzimaju u svim mečevima dva sarajevska kluba.

- -

Peljto i njegova uža porodica, prema saznanjima N1, izloženi su prijetnja zbog kojih se najbolji bh. sudija odlučio na ovu odluku. MUP KS trenutno radi na rješenju ovog slučaja.

Peljto je trebao suditi i derbi Željezničar – Velež, ali zbog svega navedenog neće se pojaviti u petak na terenu stadiona Grbavica.

Naš najbolji sudija član je elitnog razreda evropskih sudija i jedna je od kandidata za listu sudija koje će dijeliti pravdu na Evropskom prvenstvu 2024. godine u Njemačkoj. Ove sezone već je sudio mečeve Lige prvaka.

Najnovije

Dodik pozvao na usvajanje izvještaja o Srebrenici u NSRS-u, a potom i na miting

Predsjednik entiteta RS Milorad Dodik pozvao je da se 18. aprila u Narodnoj skupštini RS-a usvoji izvještaj Međunarodne komisije...