Zbog sanacionih radova izmjenjen režim saobraćaj na MP Krupac – Trnovo

preporučujemo

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo izdalo je danas Dopunsko rješenje, u postupku vođenom na zahtjev firme Orman d.o.o. iz Kiseljaka, kojim je odlučeno da se pomenutoj firmi dozvoljava privremena izmjena režima saobraćaja na regionalnom pravcu R442a, preciznije na njegovoj dionici od raskrsnice za Trnovo, Lediće i Pendičiće pa do granice entiteta, općina Trnovo, radi izvođenja radova na sanaciji saobraćajnice.

Kako je saopćeno, navedena izmjena režima saobraćaja bit će, kako je prvim rješenjem utvrđeno u periodu od 28. septembra do 15. novembra ove godine, u vremenu od 07.30 do 17.00 sati.

– Pomenuto prvo rješenje je ovim dopunskim dopunjeno sa činjenicama da se zabranjuje saobraćaj teškim teretnim vozilima nosivosti preko 7,5 tona na ovoj dionici regionalnog puta R442A, i to na dionici od Krupca do skretanja za naselje Pendičići, kao i da se odobrava privremena izmjena režima saobraćaja na mjestu urušavanja dijela zasjeka na saobraćajnicu na način da se saobraćaj odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom – saopćeno je.

Definiran je alternativni pravac odvijanja saobraćaja za vozila nosivosti 7,5 tona i više na ruti Krupac – Trnovo – Pendičići – R442a.

Najnovije

Vukanović: Zašto ne uhapsite Đokića, držite ga kao psa na lancu

Poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović obratio se na današnjoj sjednici NSRS te upitao ministra unutrašnjih poslova...