ZBOG SLABOG ODZIVA MLADIH: U Srbiji kao nagradu za vakcinisanje besplatna teretana, sauna…

Preporučujemo

Svi studenti koji se vakcinišu, kao i oni koji su već primili vakcinu, dobit će mjesec dana besplatnog korištenje teretane i saune.<U Srbiji je u posljednja 24 sata od posljedica koronavirusa preminulo šest osoba, a zabilježena su 172 novooboljela. Kako prenose srbijanski mediji, epidemiološki podaci u Srbiji ohrabruju, ali ne i odziv mladih na vakcinisanje.

Kako bi potaknuli mlade na vakcinisanje uvode se razne nagrade. Tako svi studenti koji se vakcinišu, kao i oni koji su već primili vakcinu, dobit će mjesec dana besplatnog korištenje teretane i saune. I parkinga u okviru Studentskog centra, koje mogu iskoristiti do kraja godine. Dok su Ujedinjeni festivali Srbije pripremili više od 100 ulaznica i raznih nagrada.

Danas zasjeda i komisija Agencije za lijekove i medicinska sredstva Srbije koja će odlučivati hoće li se vakcine protiv koronavirusa koristiti kod djece od 12 do 15 godina.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek kaže za RTS kako očekuje da će komisija dati pozitivnu ocjenu. Kao i da će se vjerojatno cjepivo prvo preporučiti djeci koja boluju od kroničnih bolesti.

Najnovije

CETINJE: U napadača pucala i policija i građanin, još se utvrđuje ko ga je likvidirao

Načelnik Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala Aleksandar Bošković kazao je u Dnevniku TVCG...