ZBOG SLABOG ODZIVA MLADIH: U Srbiji kao nagradu za vakcinisanje besplatna teretana, sauna…

Preporučujemo

Svi studenti koji se vakcinišu, kao i oni koji su već primili vakcinu, dobit će mjesec dana besplatnog korištenje teretane i saune.<U Srbiji je u posljednja 24 sata od posljedica koronavirusa preminulo šest osoba, a zabilježena su 172 novooboljela. Kako prenose srbijanski mediji, epidemiološki podaci u Srbiji ohrabruju, ali ne i odziv mladih na vakcinisanje.

Kako bi potaknuli mlade na vakcinisanje uvode se razne nagrade. Tako svi studenti koji se vakcinišu, kao i oni koji su već primili vakcinu, dobit će mjesec dana besplatnog korištenje teretane i saune. I parkinga u okviru Studentskog centra, koje mogu iskoristiti do kraja godine. Dok su Ujedinjeni festivali Srbije pripremili više od 100 ulaznica i raznih nagrada.

Danas zasjeda i komisija Agencije za lijekove i medicinska sredstva Srbije koja će odlučivati hoće li se vakcine protiv koronavirusa koristiti kod djece od 12 do 15 godina.

- -

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek kaže za RTS kako očekuje da će komisija dati pozitivnu ocjenu. Kao i da će se vjerojatno cjepivo prvo preporučiti djeci koja boluju od kroničnih bolesti.

Najnovije

Dodik podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH koji ne priznaje, ali je povukao nakon prozivki

Predsjednik Republike Srpske i najjače političke partije u tom entitetu Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik uputio je Ustavnom sudu...