Zbog vjetra na području banjalučke i fočanske regije na snazi žuti meteoalarm

Preporučujemo

Zbog vjetra koji puše ili se očekuje tokom dana na području sjeverozapadne i jugoistočne Bosne na snazi je žuti meteoalarm, javlja Anadolija.

Tako se na području banjalučke i fočanske regije očekuje mjestimično pojačan vjetar sa udarima većim od 11 metara u sekundi (40 kilometara na sat).

“Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetnje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar”, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Danas se prognozira pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Padavine većinom u Bosni. U Hercegovini lokalni pljuskovi u poslijepodnevnim satima.

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje do 20 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana povremeno se očekuje kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17 stepeni.

Najnovije

Bandić: Studenti ne smiju biti ping-pong loptica između Vlade KS i Univerziteta!

Pozivam Vladu Kantona Sarajevo da interveniše i osigura izvršenje ugovora koji su studenti potpisali sa Univerzitetom u Sarajevu prije...