Zelenski: Pokazat ću Putinu gdje mu je mjesto

Preporučujemo

Ruskom lideru Vladimiru Putinu treba pokazati gde mu je mjesto svim mogućim sredstvima, uključujući jačanjem Ukrajine, moćnim sankcijama i političkom izolacijom, rekao je danas predsednik Ukrajine Volodomir Zelenski.

Zelenski je ovo rekao u intervjuu za italijanski SkiTG24, čiji je fragment objavio na svom Telegram kanalu uoči otvaranja Samita mira u Švicarskoj, prenio je Ukrinform.

- -

“Danas Putin mora biti postavljen na svoje mjesto svim mogućim sredstvima: jačanjem Ukrajine, snažnim sankcijama, političkom izolacijom”, rekao je Zelenski.

On je rekao da će Putin, ako osjeti da ima moć, nastaviti da napreduje.

“Nije slučajnost da njegove rakete prelaze preko prostora država članica NATO-a. Ima slučajeva u Poljskoj, ima slučajeva u Rumuniji, Rusija ulazi i u tuđe teritorijalne vode, narušava strani vazdušni prostor. Sve je to zabilježeno”, tvrdi Zelenski, prenosi Tanjug.

Zelenski kaže i da Rusija koristi 3.200-3.500 raketa mjesečno “isključivo protiv civilnog stanovništva i civilne infrastrukture”, “kako bi se ljudi plašili i bježali iz gradova, kako bi Rusija mogla da okupira ova sela i gradove”, prenosi ukrajinska agencija.

Najnovije

Sutra dženaza tragično preminulom Adnanu Šemiću

Adnan Šemić iz Mostara preminuo je danas u 23. godini. Borio sa Wilsonovom bolesti, a nekoliko puta se pokušala izvesti...