Željezničar i Velež dobili licencu za domaća i evropska takmičenja

preporučujemo

Fudbalski klub Željezničar i Fudbalski klub Velež dobili su licencu za domaća i UEFA takmičenja za predstojeću sezonu 2021/22.

Klubovi su na zvaničnim stranicama potvrdili da im je Prvostepena komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine pozitivno odgovorila na njihove zahtjeve.

Željezničar i Velež su ispunili sve kriterije, administrativne, sportske, zakonske, infrastrukturne i finansijske, odnosno sve što je predviđeno Pravilnikom o licenciranju klubova Nogometnog Saveza BiH.

Podsjetimo, prvostepena komisija za licenciranje klubova sastanak je održala jučer te će danas klubovima poslati zvanične informacije o tome ko je dobio zeleno svjetlo za nastup u Premijer ligi, odnosno u evropskim takmičenjima.

Željezničaru licenca za Evropu gotovo sigurno neće ni trebati budući da ima veliki zaostatak za četvrtoplasiranim Zrinjskim te su male šanse za izlazak u Evropu.

S druge strane, Velež je u borbi za titulu prvaka, ali vrlo lako može ostati i bez Evrope budući da se čak šest klubova bori za četiri mjesta u evropskim takmičenjima.

Najnovije

U Neumu mnoštvo građana, ovogodišnja sezona bi mogla biti pun pogodak

U Bosni i Hercegovini vrhunac je toplotnog vala. Brojni građani spas od vrućina potražili su na bh. obali, u...