Željezničar pred duel sa Zrinjskim: Odović na debiju pred domaćom publikom želi trijumf

Preporučujemo

Fudbalere Željezničara, nakon eliminacije iz Lige Evrope od kiparskog Apollona, čeka derbi utakmica trećeg kola Premijer lige BiH protiv aktuelnog šampiona Zrinjskog. Biće to ujedno i prilika da Milomir Odović, novi šef stručnog štaba debituje u svom trećem mandatu pred domaćom publikom, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Željezničar igra derbi na Grbavici poslije dvije teške utakmice u Evropi i jedne u Zenici. Dva-tri dana sam praktično sa ekipom, još uvijek se upoznajemo. Igrači su prilično dobro odgovorili na moje zahtjeve, iako je bilo puno problema protiv Apollona. Bilo je to pristojno na momente, ali sam uočio mnogo stvari koje trebamo popravljati“, kazao je Odović:

“Zrinjski je odlična ekipa zvanični prvak, iako su imali promjena u timu, dobro ih poznajemo. Pokušaćemo da u sutrašnjoj utakmici popravimo loše stvari koje smo primijetili protiv Apollona i na pravi način odgovorimo Zrinjskom. Neophodna nam je dobra igra i dobar rezultat, a to je pobjeda.”

Odović je istakao da se nada da će u sljedećem periodu uspjeti ekipu dovesti na nivo potreban za postizanje dobrih rezultata.

“Nadam se da ćemo u sljedećem periodu što prije doći na potreban nivo. Imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača da sprovedu ovo što ja zamišljam i kako vidim ekipu. Trebaće tu vremena, na svakom treningu je vidljiv napredak. Imamo grupu mladih igrača, koje nećemo zanemariti, ali i iskusnih uz koje ovi mlađi trebaju stasati. Sigurno će za sve njih biti mnogo zahtjevnije i prema naprijed i u odbrani. Ovo o čemu govorim je jedna stvar, a sve to treba potvrditi na terenu“, naglasio je Odović, koji je danas i zvanično potpisao ugovor na dvije godine sa Željezničarom.

Najnovije

EK objavio kartu na kojoj se BiH “crveni”: “Ovo je oštro upozorenje”

Europska komisija na društvenim je mrežama objavila kartu kojom želi upozoriti na klimatske promjene, a na njoj se posebno...