Željeznice FBiH nakon sudara vozova: Stradala dvojica radnika iz Sarajeva, mašinovođa uspio iskočiti

Preporučujemo

Željeznice Federacije BiH oglasile su se nakon sudara dva voza kod Jablanice, a u kojem su smrtno stradale dvoje osobe dok je jedna teže povrijeđena.

Iz Željeznica FBiH navode da se teška željeznička nesreća dogodila jučer u 22:55 sati u željezničkoj stanici Jablanica na Neretvi.

- -

“U sudaru dva teretna voza, smrtno su stradali uposlenici Željeznica FBiH, T.F. (1971.g.) i Č. J. (1986.g.), dok je mašinovođa K. H. (1983.g.) zadobio teške tjelesne povrede i prebačen je u bolnicu u Mostaru.

Drugi mašinovođa, J. B. (1968.g.) nije povrijeđen, a spasio se tako što je prije sudara iskočio iz lokomotive, navode iz Željeznica FBiH.

“Željeznički saobraćaj na ovoj dionici je u prekidu do okončanja uviđaja koji je u toku. Na licu mjesta prisutni su pripadnici policije, hitne pomoći, vatrogasci, istražni organi, kao i stručni tim ŽFBiH. Željeznice FBiH porodicama nastradalih uposlenika upućuje najiskrenije saučešće, te će pružiti svu potrebnu pomoć. Po okončanju istrage o ovoj tragičnoj nesreći upoznat ćemo bh. javnost sa svim konačnim i relevantnim informacijama.”

Najnovije

Ruski diplomata: ‘Zapad preko Bošnjaka želi pokoriti Srbe u BiH’

Stalni predstavnik Rusije pri UN-u Vasilij Nebenzja komentirao je situaciju na Balkanu te je za posljednja dešavanja i tenzije...