Željka Cvijanović krajem aprila putuje u službenu posjetu Kubi

Preporučujemo

Predsjedništvo BiH prihvatilo je danas poziv predsjednika Kube Miguela Diaza-Canela da predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović 25. aprila dođe u zvaničnu posjetu Kubi.

Predsjedništvo BiH odobrilo je na sjednici zaključivanje memoranduma o razumijevanju između Ministarstva vanjskih poslova u Vijeću ministara i Ministarstva vanjskih poslova Kube o uspostavljanju mehanizma za političke konsultacije.Cvijanović se još 1. marta sastala u Bakuu sa potpredsjednikom Kube Salvadorom Valdesom Mesom, a sastanku je prisustvovao i ministar zdravstva Kube Jose Angel Portal Miranda.

Istaknuto je tada da u odnosima dvije strane nema otvorenih pitanja, te da to predstavlja dobar temelj za jačanje saradnje na bilateralnom i multilateralnom planu.

Ona je izrazila očekivanje da će posjeta otvoriti nove perspektive saradnje u raznim oblastima, posebno u medicini, zdravstvu i biotehničkim naukama.

Najnovije

U Poljskoj održani protesti, pola miliona ljudi na ulicama

Pola miliona demonstranata se okupilo na ulicama Varšave u nedjelju 4. juna, kako navode predstavnici opozicije u Poljskoj koji...