- Advertisement -

Zemaljski muzej BiH: Otvorena obnovljena prostorija u kojoj je izložena Sarajevska hagada

Preporučujemo

U Zemaljskom muzeju BiH svečano je predstavljena obnovljena soba u kojoj je izložen najvredniji eksponat Zemaljskog muzeja BiH, Sarajevska hagada.

Hagada je tako ponovo, nakon godinu dana, dostupna posjetiteljima Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine i to u novim terminima.

Foto: Index.ba

Dva dana sedmično, utorkom i četvrtkom, kao i svake prve subote u mjesecu, u terminu od 12 do 13 sati, Hagada će biti izložena i dostupna svim posjetiteljima koji kupe redovnu ulaznicu u Muzej po cijeni od 6 KM.

Foto: Index.ba

Za one koji žele saznati više o čuvenoj Sarajevskoj hagadi Zemaljski muzej BiH obezbijedio je stručno vodstvo kustosa od utorka do petka u terminima od 10 do 16 sati. Pojedinačne i grupne posjete uz vodstvo kustosa potrebno je najaviti najmanje tri dana unaprijed.

Cijena stručnog vodstva je 30 KM po osobi za najmanje 5 posjetitelja, ukoliko je broj posjetitelja manji plaća se jedinstvena cijena od 150 KM.

U cijenu je uračunat i obilazak cijelog Muzeja, bez stručnog vođenja.

Foto: Index.ba
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Avionski kolaps u svijetu: Na desetine hiljada otkazanih letova, ljudi zarobljeni na aerodromima

U poslednjih nedjelju dana avioindustrija širom svijeta našla se ponovo u nezavidnoj situaciji, što zbog rasta broja zaraženih koronom...