Žene Srebrenice razočarane presudom Šešelju: Oni se oslobađaju, puštaju na slobodu…

Preporučujemo

Članice Udruženja “Žene Srebrenice” sa velikim razočarenjem su dočekale presudu Vojislavu Šešelju, kojeg je danas međunarodni mehanizam za krivične sudove osudio na 10 godina zatvora za zločine protiv čovječnosti. One su danas zajedno u Tuzli pratile izricanje presude i poručile da je presuda sramotna, javlja Anadolija.

Šešelj je proglašen krivim po tri tačke optužnice za progon, deportacije i druga nečovječna djela protiv civila u selu Hrtkovci u Vojvodini, u Srbiji.

“Žene Srebrenice” dočekale su presudu u šoku i nevjerici.

Više od 20 godina mirne protestne šetnje porodica ubijenih i nestalih tokom proteklog rata u Srebrenici i okolnim mjestima, predvodi Hajra Ćatić. Ona više od dvije decenije traga za kostima nestalog sina Nine Ćatića. Kazala je da sada vidi da se uzalud borila sve te godine i da je presuda Šešelju od deset godina zatvora to i potvrdila.

„Oni se oslobađaju, puštaju se na slobodu. Samo da su ga osudili za one provokacije, šta je sve radio, omalovažavao sud, ma nema kako se nije ponašao. Žrtve vrijeđao, svašta… Evo, pogledajte, šta se radi“, rekla je Ćatić.

Najnovije

Sjećanje na 3.000 ubijenih u Višegradu: U Drinu spuštene ruže

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Višegrad i udruženja porodica nestalih "Višegrad 92" i "Žena – žrtva rata" danas je...