Žestoka reakcija Aleksandra Vučića na oslobađajuću presudu Naseru Oriću

Preporučujemo

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić žestoko je reagirao na oslobađajuću presudu Naseru Oriću. Vučić je konstatirao da je očigledno da za Srbe neće biti pravde.

– Očigledno da naša suza nema roditelja i da će čak i ubijeni, preklani, Slobodan Ilić ispasti kao da je ubijen od ko zna koga ili da je izvršio samoubistvo – rekao je Vučić novinarima u Nikoziji.

On je optužio Sud BiH da se pravi da ne čuje i ne vidi da su nekakvi živi svjedoci potvrdili Naserovu krivnju.

– Imamo protiv što se slavi nepravda i oni koji su činili zločine. To što neko nije osuđen iz političkih razloga ne znači da nije počinio zločin. A za mene je čudo da neko nije osuđen, a postoje živi ljudu koji mogu da posvjedoče – rekao je Vučić.

– Zato treba da se još više borimo za napredak naroda, za bolji ekonomski rast i nezaborav naših žrtava. Kad ih drugi ne vide, da mi to radimo, da sve te žrtve ne budu zaboravljene, kao i neki koji pripadaju drugom rodu, a naši sunarodnici su ih pogubili – rekao je Vučić.

Dodao je i da se znao unaprijed ishod, jer je riječ o političkoj, a ne pravnoj odluci.

Najnovije

EK objavio kartu na kojoj se BiH “crveni”: “Ovo je oštro upozorenje”

Europska komisija na društvenim je mrežama objavila kartu kojom želi upozoriti na klimatske promjene, a na njoj se posebno...