Zidane više nije trener Real Madrida: “Ovo je trenutak za promjenu”

Preporučujemo

Ovo je trenutak za promjenu, za mene i igrače. Nakon tri godine, to je adekvatna odluka. Hvala navijačima koji su me podržavali, ne samo kao trenera, već kao i igrača, kazao je Zinedine Zidane na vanrednoj konferenciji na kojoj je saopštio da više neće voditi Real Madrid.

Zidane je poručio kako će ostati uz klub.”Ostat ću u blizini kluba cijelog života. Za mnoge, ova odluka nema smisla, za mene da. Ovo je trenutak za promjenu, za mene i igrače. Nakon tri godine, to je adekvatna odluka. Hvala navijačima koji su me podržavali, ne samo kao trenera, već kao i igrača”, kazao je Francuz te dodao:

- -

“Ovo je klub gdje su očekivanja velika. Svi daju sto posto od sebe. Hvala svima koji su bili u mojoj blizini tokom ovog perioda. Pobjeda je pitanje svih, ne samo nekoliko osoba”, rekao je Zidane, prenosi N1.

Zidane je ocijenio da je svima potrebna promjena, posebno igračima ako se želi nastaviti sa pobjeđivanjem.

“Postoje lijepi trenuci, završili smo sa titulom Evropskog prvaka, ali bilo je i teških trenutaka. Igrači trebaju promjenu. Želim ih zahvaliti, oni su ti koji se bore na terenu, nije im lako. Ovo je klub velikih očekivanja, želimo uvijek više”, otkrio je trofejni trener.Zidane je potvrdio da su igrači već obaviješteni o odlasku.

“Za sada neću biti trener, ne tražim ekipu. Nisam umoran od treniranja, ali vjerujem da je ovo trenutak da krenemo dalje”, zaključio je.

Najnovije

Povećana količina pesticida: U RS-u zabranjen uvoz pošiljki jagoda iz Albanije

Fitosanitarna inspekcija RS-a zabranila je uvoz dvije pošiljke jagoda od 1.370 kilograma, porijeklom iz Albanije, kod kojih je potvrđen...