Zmajevi pozivaju navijače u Skenderiju: Gromoglasnom podrškom do pobjede, bez Kikanovića protiv Belgije

Preporučujemo

Sutra se u Skenderiji igra utakmica trećeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019.

Košarkaški Zmajevi ugostit će Belgiju, susret počinje u 20 sati, a selektor Duško Vujošević je u najavi rekao da BiH očekuje težak susret.

- -

Osim što Belija posjeduje kvalitet, činjenica da su u prva dva kola upisali poraze dovodi ih u situaciju da u predstojećim mečevima imaju imperativ pobjede. Istakao je da su Belgijanci atletski moćna reprezentacija, koja je dosta napredovala u zadnjih desetak godina.

“Često mijenjaju taktiku i odbranu. To su igrači iz ozbiljnih liga, a imaju i dobrog trenera. Startali su kvalifikacije lošije od očekivanog. Ako upišu poraze u naredna dva meča, teško da će se plasirati na SP”, rekao je Vujošević.

Hendikep za BiH biće neigranje kapitena Elmedina Kikanovića koji se povrijedio na jučerašnjem treningu, zbog čega će pauzirati deset dana. To znači da će prpoustiti i gostujuću utakmicu protiv Rusije u Permu u nedjelju.

Andrija Stipanović istakao je kako je Belgija ozbiljna i uigrana reprezentacija, i da jako dobro poznaje te momke, jer je tri godine proveo u Belgiji igrajući za Oostende.

- -

“Naša prednost mora da bude domaći teren i ako bude puna Skenderija, ali neće biti lako posebno sada kada smo ostali bez Kikanovića. Pomoć navijača nam je vrlo važna”, rekao je Stipanović.

Foto: Index.ba

Adin Vrabac i Džana Musa pozvali su navijače da ispune tribine dvorane Mirza Delibašić i poguraju reprezentaciju do pobjede.

“Dođite i budite uz nas sa gromoglasnom podrškom koja će nas voditi do pobjede”, rekao je igrač Hamburga.

Zvijezda zagrebačke Cedevite Džana Musa pozvao je navijače da budu 13. igrač reprezentativcima:

“Da bismo dobili ono što želimo, moramo to i zaslužiti. Zato budite naš trinaesti igrač da zajedničkim snagama ostvarimo pobjedu”, rekao je Musa.

M. I.

 

Najnovije

Efendić oštro poručio: Okerić koji u životu nikada ništa nije napravio, ničim izazvan, pokušava obezvrijediti moj rad u općini Novi Grad

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se na društvenim mrežama...