Zmajice okončale pripreme u Italiji, selektor Lojo zadovoljan

Preporučujemo

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okončala je pripreme u Italiji te se kasno večeras vraća u našu zemlju.

Tokom boravka na Apeninskom polutokom Zmajice su odigrale pet prijateljskih utakmica sa američkim NCAA ekipama te upisale tri pobjede i dva poraza.

Sinoć su savladale Western Kentucky 97:87, a u strijelce se upisala većina bh. košarkašica: Deura 19, A. Delić 18, Marković 14, Elez 16, Džombeta 7, Kneževic 2, Tavić 4, Domuzin 8, N. Delić 2, Selimović 7.

-Zadovoljan sam sa ovih osam dana provedenih u Italiji, prvenstveno radom ekipe. Doputovali smo u Italiju bez odrađenog treninga te smo odradili samo dva timska treninga do prve utakmice. Ovdje smo sa 16 igračica od kojih nekoliko mlađih i vrijeme ovdje smo pokušali iskoristiti da ih uvedemo u naš sistem rada i igre. Sve igračice su dobile priliku za igru, a i podizali smo nivo igre iz dana u dan te sam zadovoljan viđenim u ovoj ranoj fazi priprema. Vraćamo se u Sarajevo i već sutra nastavljamo sa radom, kaže selektor Goran Lojo.

Reprezentacija BiH će 17. i 18. avgusta u Sarajevu odigrati dvije prijateljske utakmice protiv Portugala, a zatim otputovati u Marsej, gdje Zmajice očekuju dva meča protiv Francuske.

Najnovije

EU uvodi jedinstveni priključak za punjenje za sve pametne telefone

Evropski parlament (EP) odobrio je zakon prema kojem će do kraja 2024. biti obavezna upotreba USB-C priključaka za punjenje...