Zoran iza rešetaka prima optužnicu: Tužilaštvo prikupilo dokaze

Preporučujemo

Obezbjeđeni su ključni podaci za podizanje optužnice protiv Zorana Marjanovića.

Vještačenja mobilnih telefona, blato, DNK tragovi, kao i trasološka i neuropsihijatrijska vještačenja, obezbijedili su ključne podatke za podizanje optužnice protiv Zorana Marjanovića (39), osumnjičenog da je 2. aprila 2016. godine na nasipu Crvenka u Borči ubio suprugu Jelenu Krsmanović Marjanović (33), pjevačicu „Granda“.

- -

Pitanje je dana kada će Više javno tužilaštvo u Beogradu optužiti Marjanovića za teško ubistvo, a kako saznajemo, tužilaštvo smatra da je prikupljen dovoljan broj dokaza koji opravdavaju njihovu sumnju da je Zoran usmrtio Jelenu.

– Tokom istrage duge 22 meseca došlo se do brojnih činjenica i podataka, koji povezani jasno ukazuju na osnovanu sumnju da je Zoran Marjanović počinio teško ubistvo, za koje je zaprećena maksimalna kazna do 40 godina zatvora – objašnjava sagovornik za srbijanski alo.

Prema njegovim riječima, tužilaštvo stoji na stanovištu da je tokom istrage utvrđeno gdje, kada i kako je ubijena Jelena, a da je za njenu smrt odgovoran osumnjičeni Zoran.

– Neki od najbitnijih dokaza jesu vještačenja mobilnih telefona žrtve i osumnjičenog, kao i baznih stanica. Ta vještačenja su pokazala da je Zoran u vrijeme kada je Jelena ubijena bio na mjestu na kojem je njeno tijelo kasnije nađeno, što se kosi sa njegovim izjavama. Dalje, vještačenjem je otkriveno da je osumnjičeni 2. aprila 2016. oko 17.30 isključio svoj mobilni telefon, što se poklapa sa vremenom Jelenine smrti – kaže izvor i dodaje da to nije jedini trag koji je istražitelje doveo do Zorana.

- -

– Sa Zoranovih pantalona izolovano je blato koje je identično blatu nađenom na Jeleninoj kosi, lobanji i tijelu. Takođe, brojni DNK tragovi uzeti sa pjevačicinog tijela poklapaju se sa Zoranovim DNK profilom – kaže naš izvor.

Prema njegovim riječima, očigledna su neslaganja između onoga što je Zoran ispričao nadležnim organima i onoga što su pokazala brojna vještačenja, analize i izjave svedoka.

– Tužilaštvo smatra da je Jelena ubijena 2. aprila 2016. u kanalu na borčanskom nasipu, u kojem je sutradan nađeno njeno tijelo. Smatra se da je Jelena sa suprugom i njihovom kćerkom kobnog dana došla na nasip da bi džogirala. Kada je ona otišla da trči, Zoran je ostao sa njihovom kćerkom, ali se nakratko odvojio od nje. Prema saznanjima tužilaštva, Zoran je usmrtio Jelenu za 10 minuta, nakon čega se vratio kod kćerke – ističe sagovornik.

On dalje napominje da je Zoran pozvao prijatelja policajca i obavestio ga o Jeleninom nestanku, a potom je alarmirao i ostale članove porodice, koji su se uključili u potragu.

– Istog dana, o Jeleninom nestanku obavješteni su i mediji, koji od tog momenta ne prestaju da izvještavaju o zločinu. Zoran je za ova 22 mjeseca više puta istupao u javnosti i iznosio svoje viđenje tragičnog događaja. Također, neuropsihijatrijsko vještačenje Zorana Marjanovića pokazalo je da se radi o uračunljivom i inteligentnom čovjeku – kaže izvor.

Podsjetimo, Zoran Marjanović uhapšen je 15. septembra, od kada se nalazi u pritvoru Centralnog zatvora.

Najnovije

Napad na Trumpa je prvi pokušaj ubistva američkog predsjednika otkako je Reagan upucan 1981.

Napad, koji je izvršio napadač kojeg su službenici za provođenje zakona ubili, bio je prvi pokušaj atentata na američkog...