Zuhrić: Ako iz Trojke hitno ne podnesu zahtjev za smjenu Katice, pokazat će da su licemjeri koji trguju ljudskim životima

Preporučujemo

Šef kluba DF-a u Skupštini KS Albin Zuhrić pozdravio je potez zastupnika DF-a u Skupštini TK da podrže inicijativu za smjenu tamošnjeg ministra policije.

“Iako ministar nije direktno odgovoran za ubistvo koje se desilo u Tuzli, sigurno je da nosi odgovornost kao osoba koja je preuzela tako visoku poziciju u vlasti, kao i da nije jedini koji ima moralnu odgovornost – ostavke su već trebali podnijeti i komesar i članovi Nezavisnog odbora.

- -

Društvo se može početi oporavljati tek kad prestanemo nalaziti izgovore za svaki problem, i prebacivati odgovornost na druge.

Očekujem da SDP, NS i NiP hitno podnesu zahtjev i za smjenu ministra Katice u Kantonu Sarajevo, u kojem je sigurnosna situacija više narušena nego u Tuzli, i gdje smo svjedočili ubistvima, nestancima osoba i pronalascima tijela po rijekama.

Zastupnici Demokratske fronte će i tu smjenu principijelno podržati u Sarajevu.

Ukoliko to zastupnici Trojke ne učine, pokazat će da nisu ništa drugo nego licemjeri koji trguju ljudskim životima u političke svrhe”, poručio je Zuhrić.

Najnovije

Ruski diplomata: ‘Zapad preko Bošnjaka želi pokoriti Srbe u BiH’

Stalni predstavnik Rusije pri UN-u Vasilij Nebenzja komentirao je situaciju na Balkanu te je za posljednja dešavanja i tenzije...