Zvanična posjeta gradonačelnika Skake Goraždu: Grad Sarajevo će osigurati nabavku aparata za dijalizu

Preporučujemo

Grad Sarajevo će ojačati saradnju sa Bosansko-podrinjskim kantonom i gradom Goražde, poručeno je nakon današnje zvanične i radne posjete delegacije Grada Sarajeva, na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom Goraždu gdje se susrela sa premijerkom Bosansko-podrinjskog kantona Aidom Obuća i gradonačelnikom Muhamedom Ramovićem. Tom prilikom potpisan je Sporazum kojim se stvara okvir za intenzivniju saradnju.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je dao i podršku Vladi BPK i premijerki Obuća u realizaciji projekta otvaranja Hemodijaliznog centra u Kantonalnoj bolnici, na način da će Grad Sarajevo donirati jedan hemodijalizni aparat.

- -

“Zadovoljstvo mi je ponovo biti u našem herojskom gradu, Goraždu i BPK. Najavili smo snažnije povezivanje i saradnju, raduje me što postoji obostrana volja i spremnost. Mi smo danas dogovorili vrlo konkretne planove. Grad Sarajevo razumije potrebe za poboljšanjem infrastrukture. Ovih dana je počelo probijanje tunela Hranjen što je izuzetno važno. Mi smo danas obećali da ćemo nabavkom prijeko potrebnog uređaja pomoći Vladi BPK. To je, uvjeren sam samo početak vrlo plodonosne saradnje”, istaknuo je gradonačelnik Skaka.

On je izrazio nadu da će i kantonalni nivo vlasti u Sarajevu prepoznati značaj veće podrške Goraždu.

Premijerka Obuća je izrazila zadovoljstvo posjetom delegacije Grada te najavom snažnije podrške koja je, kako je navela, potrebna ovom kantonu.

- -

“Razgovarali smo o infrastrukturnim projektima, ali i o razvoju turizma i potencijalima koje imamo. Upoznali smo gradonačelnika sa projektom Hemodijaliznog centra i vrlo nam je značajna podrška koju smo dobili. Dogovoreno je i da se konkretizira saradnja u oblasti culture”, navela je ona.

Tokom posjete domaćini su delegaciju Grada Sarajeva upoznali sa aktuelnom situacijom te sa planiranim razvojnim projektima od značaja za Grad Goražde i BPK Goražde. Gradonačelnik Sarajeva je u pratnji dogradonačelnika Ivice Šarića, te domaćina odao počast na spomen obilježju ubijenoj djeci Goražda u periodu 1992. – 1995. godine.

Gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović je naveo da se Grad Goražde i BPK Goražde „naslanjaju na Sarajevo“.

“Mi očekujemo podršku od Grada Sarajeva i lokalnih zajednica. Ovaj sporazum smo potpisali u znak buduće saradnje i hvala za prve aktivnosti oko otvaranja dijaliznog centra u Goraždu. Prošle godine gospodin Skaka je donirao top koji se koristi za vrijeme ramazana i građani su to sa oduševljenjem prihvatili. Bit će nam veliko zadovoljstvo da neke od kulturnih sadržaja iz Sarajeva prenesemo u Goražde”, kazao je Ramović.

 

 

Najnovije

Ismail Barlov je novi prvak Evrope na 50 metara prsno!

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je zlatnu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu koje se održava u...