Zvizdić čestitao premijerki Rumunije početak predsjedavanja EU

Preporučujemo

Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara uputio je čestitku Viorici Dancili, premijerki Rumunije povodom preuzimanja predsjedanja Evropskom unijom.

Zvizdić se zahvalio na dosadašnjem pružanju političke i tehničke pomoći Bosni i Hercegovini sa ciljem ubrzanja evropskog puta i izrazio nadu da će Rumunija tokom svog predsjedavanja zadržati Zapadni Balkan na evropskoj agendi.

- -

“Čestitam vam preuzimanje predsjedavanja Evropskom unijom. Imajući u vidu naše snažno opredjeljenje za EU integracije, kao i napredak koji smo ostvarili, očekujemo da u toku vašeg mandata BiH dobije status kandidata u EU, čime bi za moju državu bile otvorene nove pozitivne perspektive stabilnosti, ekonomskog razvoja i vladavine prava“, poručio je Zvizdić i dodao:

“Poznavajući kontinuitet vašeg rada, truda i zalaganja na regionalnim evropskim integracijama, siguran sam da će vaše predsjedavanje dodatno osnažiti evropsku perspektivu cijelog Zapadnog Balkana, u čemu ćete imati našu punu podršku.”

Rumunija je šestomjesečno predsjedavanje Evropskom unijom preuzela 1. januara 2019. godine od Austrije, objavila je Anadolija.

Najnovije

Dodik: Zbog sankcija ne možemo do novca kojeg RS ima u inostranstvu

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik gostovao je jutros na RTRS-u rekao da nema nijednog razloga da sa Srbi...