Zvizdić uputio inicijativu UIO da se na svim graničnim prijelazima postavi zastava BiH

Preporučujemo

Denis Zvizdić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine (PS) BiH danas je u parlamentarnu proceduru uputio poslaničku inicijativu da Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) i Granična policija na svim graničnim prelazima BiH odmah postave uredne, čiste i pravilno istaknute zastave BiH.

  • Kontinuirano dobijam informacije od građana BiH, a i sam često tome svjedočim, da su na večini graničnih prijelaza BiH istaknute neuredne, prljave i sikidane zastave države BiH. To posebno dolazi do izražaja u vrijeme ljetne turističke sezone kada se odmah po ulasku u našu državu ostavlja ružna slika BiH. Zastava je simbol svake države i prema našoj zastavi se nadležni moraju odnositi sa više poštovanja. To nam je obaveza – navep je u poslaničkoj inicijativi Zvizdić.

Podsjetio je da je budžet za 2022.godinu usvojen te da je iznos za tekuće održavanje na stavci za UIO povećan za čak 2,15 miliona KM.

  • Ne postoji niti jedna pravno-administrativna prepreka da se na 83 granična prijelaza BiH od kojih je 55 međunarodnih, a 28 za pogranični promet, provjeri stanje istaknutih zastava te da se zamjenu one zastave koje su neuredne i poderane – navodi Zvizdić.

Najnovije

Taksista poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Sombora

U saobraćajnoj nesreći između mjesta Svetozar Miletić i Aleksa Šantić kod Sombora jedna osoba je smrtno stradala, prenosi Kurir.rs. Prema nezvaničnim podacima,...