Zvizdić: Zbog nedolazaka na sjednice građani entiteta RS oštećeni za 20 miliona

preporučujemo

Denis Zvizdić, predsjedavanući Predstavničkog doma Parlamenta BiH, rekao je kako sutra očekuje normalno zasjedanje ovog doma. Pozvao je predstavnike RS da se vrate u Parlament kao jedino mjesto za dijalog i razgovor u korist građana.

Naveo je i to kako će na Kolegiju ovog doma podržati da se održi posebna sjednica na kojoj će se obratiti visoki predstavnik Christian Schmidt.

Vidio sam da gospodin Radmanović neće prisustvovati sjednicu Kolegija, što je greška. Treba se vratiti u komisije i Parlament i razgovarati o svim temamam koje su bitne za građane BiH. Prošli put nisu usvojeni do kraja ratificirani finansijski sporazumi koji znače preko 20 miliona grant sredstava za komunalnu privredu i druge potrebe gradova i općina na teritoriji RS. Svojim nedolaskom i nečinjenjem uzima svojim građanima 20 miliona, gdje je tu logika? To što se vodi mrtva utrka između pozicije i opozicije ko će biti ‘izdajnik interesa RS’ nanosi ogromnu štetu prije svega RS i građanima RSzaključio je Zvizdić.

Podsjetimo, sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH zakazana je za sutra, 26. oktobra. Milorad Dodik najavio je da će sjednici prisustvovati i SNSD-ovi poslanici s ciljem da smijene ministra odrbane BiH Sifeta Podžića.

Pročitajte:  Korisnici društvenih mreža "uništili" Čovića: Hoće li i Dodik dobiti počasni doktorat?

Najnovije

Turski mediji: Policija otkrila bombu, spriječen napad na Erdogana

Turske obavještajne službe osujetile su večeras pokušaj napada na predsjednika Recepa Tayipa Erdogana, prenose turski mediji. Eksplozivna naprava pronađena je...