“Zatvor Guantanamo spreman je primiti nove zatvorenike”

Preporučujemo

Zatvor Guantanamo je spreman primiti nove zatvorenike, ali još nije stigla nikakva naredbu o tome, rekao je u četvrtak visoki američki vojni dužnosnik.

Predsjednik Donald Trump je u siječnju potpisao rješenje kojim je poništio rješenje svog prethodnika Baracka Obame o zatvaranju tog spornog američkog zatvora na Kubi.

- -

Sada tamo imamo 41 zatvorenik. Spremni smo primiti druge ukoliko će nam ih poslati“, rekao je admiral Kurt Tidd, šef operativnog zapovjedništva za Južnu Ameriku.

U zatvor Guantanamo od 2008. nisu stigli novi zatvorenici. Zatvor je bio otvoren nakon napada 11. rujna i tijekom najaktivnijeg razdoblja tamo je bilo 780 zatvorenika osumnjičenih za veze s al-Qaedom i talibanima.

Tijekom kampanje je Donald Trump obećao napuniti zatvor “lošim momcima” i rekao da bi bilo dobro da se iz Sjedinjenih Država tamo šalju na suđenje osumnjičeni za terorizam.

Brojne rasprave se vode o uhapšenim ekstremistima, koje su zatočile milicije koje imaju podršku Sjedinjenih Država na sjeveru Sirije.

Najnovije

Vučić o Rezoluciji o Srebrenici: Čeka nas negativan ishod

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je večeras o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, te poručio da u izmijenjenoj, finalnoj...