Zaključci sa sjednice Predsjedništva HDZ BiH

Preporučujemo

Predsjedništvo HDZ-a BiH danas je održalo svoju 23. sjednicu u Domu HDZ-a BiH u Mostaru, te razgovaralo o trenutno aktualnim temama, javila je N1.

Pri analiziranju aktualne političke sitacije, Predsjedništvo je komentiralo i probleme u funkcioniranju vlasti na svim razinama.

- -

Predsjedništvo HDZ-a BiH i danas je potvrdilo, kako se u narednom razdoblju aktivnije mora raditi i nastojati da se do kraja stabiliziraju prilike u cijeloj Bosni i Hercegovini.

“Predsjedništvo se zalaže da se rasterete trenutni i budući reformski procesi, posebno kada je u pitanju izmjena Izbornog zakona, gdje je naglašeno kako je potrebno težiti postizanju dogovora, a on se mora pronaći oko svih pitanja koja se vežu za načelo legitimnog predstavljanja.

Predsjedništvo HDZ-a BiH je iskazalo očekivanje da će se u narednom razdoblju do raspisivanja Općih izbora pozitivno riješiti pitanje Izbornog zakona u BiH.

Mora se osigurati legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda, sukladno presudi Ustavnog suda BiH, što se nedvosmiseno odnosi na izbor članova Predsjedništva BiH, izaslanika u Dom naroda, te omogućiti izbore za grad Mostar”, stav je Predsjedništva HDZ-a BiH.

- -

Na sjednici je govoreno i o predizbornim aktivnostima, te je zaključeno da se u narednom razdoblju izradi Strategija za Opće izbore 2018. godine, te da se sve ključne odluke vezane za predizborne aktivnosti predstave na Predsjedništvu i Središnjem odboru HDZ-a BiH koji su zakazani za kraj marta.

Najnovije

Hiljade Palestinaca napušta Rafah nakon izraelskih prijetnji

Hiljade ljudi evakuiše se iz Rafaha, najjužnijeg grada Gaze, nekoliko sati nakon što je izraelska vojska poručila stanovnicima i...