Zavod za javno zdravstvo o respiratorima: Nismo učestvovali u nabavci niti smo konsultirani

Preporučujemo

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH izdao je saopćenje u kojem jasno objašnjava da službenici te institucije nisu bili upućeni u nabavku respiratora iz Kine.

“Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH nije učestvovao u pripremi specifikacije za nabavku respiratora, kao ni u proceduri same nabavke, za koju je zadužena Federalna uprava Civilne zaštite. S tim u svezi, želimo naglasiti da Zavod nije bio konsultiran niti informiran o detaljima ugovora o nabavci raspiratora”, kaže se u sapćenju Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

- -

Svakako, podsjećaju iz zavoda, institucija je izradilo prijedlog potrebnih medicinskih sredstava i zaštitne opreme koji je usvojio Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva, te dostavio Federalnom stožeru Civilne zaštite, a na osnovu iskazanih potreba kantona.

Respiratori iz Kine koje je uvezla komapnija “Srebrena malina” podigla je prašinu bh. javnosti zbog niza nepravilnosti i nelogičnosti, počevši od cijene respiratora, do upitne vrste i kvalitete aparata, preko činjenice da firma koja se bavi poljoprivredom nabavlja visokosofisticiranu medicinsku opremu namijenjenu spašavanju života.

Izvor: Klix/Index.ba

Najnovije

Ljetovanje veliki luksuz: Koliko će ove sezone koštati polupansion u Neumu, a koliko u Makarskoj

Era jeftinog ljetovanja već odavno je gotova. Za veliki dio bh. građana odlazak na more i ovo će ljeto...