Modni stilovi koji će vladati tokom 2018.

Preporučujemo

BBC je sakupio sve najavljene modne stilove za 2018. godinu, a u nastavku pročitajte koji su to.

Novi teksas – moderan je u našoj omiljenoj tamnoj nijansi. Dizajner Tom Ford predstavio je jaknu sa širokim ramenima u tamnoj boji, u stilu osamdesetih, dok je Max Mara publici predstavio čitav komplet u ovoj nijansi. Modni savjeti nalažu da se nosi teksas preko teksasa i da držite okovratnik jakni i košulja visoko.

- -

Svi ti detalji – ukoliko se kreće, sija ili presijava dok hodate, nosite ga, piše BBC. Saint Laurent je na svojoj reviji predstavio haljine prekrivene perjem, a Celine haljine koje izgledom podsjećaju na egzotične ptice. Ovo je moda za bijeg od stvarnosti: čak iako svijet gori, plešite kao feniks!

Preširoko – je novi naziv mode za muškarce ove sezone. Tako je Kenzo predstavio široku i ljubičastu mušku jaknu, a Ermenegildo Zegna sportsku jaknu sa rozim detaljima. Chaplin nikada nije ovako dobro izgledao, poručuje BBC, pozdravljajući ovaj trend.

Kratko za muškarce – ali ne u stilu safari izgleda ili kaputa. Prada je muškom polu predstavila kratke bokserice sa sportskim detaljima, dok je Louis Vuitton predstavio šorceve od kože.

(Ines Sandžaktarević)

Najnovije

Željezničar osigurao opstanak, Tuzlaci pred ispadanjem iz elitnog ranga

Odigrana je na Grbavici utakmica 30. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Tuzla Cityja. Na kraju...