Izetbegović, Čović i Ivanić čestitali Božić

Preporučujemo

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović čestitao je nastupajući Božić mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i pravoslavnim vjernicima.

-Na temeljima razumijevanja, poštovanja i međusobnog uvažavanja, svi zajedno, u jedinstvu naših različitosti, možemo doprinijeti da pripadnici svih naroda i svih vjera u Bosni i Hercegovini žive dostojanstveno, u skladu i miru.

- -

Sa željom da se blagdanska atmosfera zajedništva i razumijevanja iz porodičnih krugova i bogomolja prelije na čitavo naše društvo, Vama, cijenjeni mitropolite Hrizostome, i svim vjernicima pravoslavcima u Bosni i Hercegovini upućujem iskrene čestitke povodom nastupajućeg Božića – navodi se u čestitki člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

_______________________________________________________________________

Čestitke su uputili i predsjedavajući i član Predsjedništva BiH, Dragan Čović i Mladen Ivanić.

-Praznik Božića, kao najradosniji hrišćanski praznik, poziva na ljubav, mir i zajedništvo. Briga za bližnjega, zajedništvo i sloga koji obilježavaju ovo sveto i radosno doba, neka nam budu putokaz i smjernica tokom cijele godine. Vaše visokopreosveštenstvo,

- -

koristim ovu priliku kao predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime uputiti Vama, preosveštenim episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve u BiH iskrene čestitke povodom nastupajućeg praznika Božića.

Praznik Božića, kao najradosniji hrišćanski praznik, poziva na ljubav, mir i zajedništvo. Briga za bližnjega, zajedništvo i sloga koji obilježavaju ovo sveto i radosno doba, neka nam budu putokaz i smjernica tokom cijele godine. Neka nam novorođeni Hrist bude svima snaga za nastavak zajedničkog djelovanja izgradnje naše domovine, na dobrobit svih stanovnika Bosne i Hercegovine.

Želim da u miru, zajedništvu i blagostanju provedete presvete praznične trenutke, blagoslovljeni u radosnom slavlju koje pruža porodično i prijateljsko okruženje. Neka Vam Hristovo rođenje donese sreću, ljubav i blagostanje, navodi se u čestitki predsjedavajućeg Čovića.

______________________________________________

„Božić je najradosniji hrišćanski praznik, dan kada se rodio Isus Hristos u tami Vitlejemske pećine i donio novu svjetlost među lјude. Božić je praznik koji posebno promoviše dvije klјučne vrijednosti – lјubav i mir. A to nam u ovim vremenima posebno treba. Ljubav da bismo razumjeli druge i drugačije i mir da bismo zajedno napredovali. Svi zajedno treba da budemo bolјi lјudi, da se suzdržavamo od sukoba, pokazujemo mnogo više tolerancije – da bi nam svima bilo bolјe. Neka dragi Bog svima vama i vašim porodicama podari svakog dobra, zdravlјa i sreće. Svim pravoslavnim Srbima u Republici Srpskoj, BiH i Srbiji, našoj braći u Hrvatskoj i Crnoj Gori i širom svijeta, te svima koji slave iskreno čestitam Božić pozdravom: Mir Božji – Hristos se rodi!“, navodi se u božićnoj čestitki Mladena Ivanića.

(IndexBH)

Najnovije

SIN ZLOČINCA RATKA MLADIĆA TVRDI: Moj tata je u lošem stanju, jedva se kreće, ima opasne aritmije…

Presuđeni ratni zločinac Ratko Mladić, koji se nalazi u haškom pritvoru, i dalje je lošeg zdravstvenog stanja, jedva govori,...