Modni stilovi koji će vladati tokom 2018.

Preporučujemo

BBC je sakupio sve najavljene modne stilove za 2018. godinu, a u nastavku pročitajte koji su to.

Novi teksas – moderan je u našoj omiljenoj tamnoj nijansi. Dizajner Tom Ford predstavio je jaknu sa širokim ramenima u tamnoj boji, u stilu osamdesetih, dok je Max Mara publici predstavio čitav komplet u ovoj nijansi. Modni savjeti nalažu da se nosi teksas preko teksasa i da držite okovratnik jakni i košulja visoko.

- -

Svi ti detalji – ukoliko se kreće, sija ili presijava dok hodate, nosite ga, piše BBC. Saint Laurent je na svojoj reviji predstavio haljine prekrivene perjem, a Celine haljine koje izgledom podsjećaju na egzotične ptice. Ovo je moda za bijeg od stvarnosti: čak iako svijet gori, plešite kao feniks!

Preširoko – je novi naziv mode za muškarce ove sezone. Tako je Kenzo predstavio široku i ljubičastu mušku jaknu, a Ermenegildo Zegna sportsku jaknu sa rozim detaljima. Chaplin nikada nije ovako dobro izgledao, poručuje BBC, pozdravljajući ovaj trend.

Kratko za muškarce – ali ne u stilu safari izgleda ili kaputa. Prada je muškom polu predstavila kratke bokserice sa sportskim detaljima, dok je Louis Vuitton predstavio šorceve od kože.

(Ines Sandžaktarević)

Najnovije

Islamska zajednica u BiH: Negiranje genocida u NSRS-u je argument zašto je neophodno usvajanje rezolucije

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje današnje usvajanje sramnih zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske, kojima se negira genocid...