Vlada Srbije Sarajevu donira 10.000 doza vakcine AstraZeneca

Preporučujemo

Premijerka Srbije Ana Brnabić saopćila je na današnjoj konferenciji za medije kako je Vlada ove države donijela odluku o donaciji dodatnih doza vakcina za građane Kantona Sarajevo.

Kako je navela premijerka Srbije, ova odluka je donesena nakon današnje sjednice Vlade Republike Srbije.

- -

“Donijeli smo odluku da doniramo dodatnih 10.000 doza vakcina AstraZenece Kantonu Sarajevo. Nove doze vakcina šaljemo već večeras ili sutra ujutro kako bismo pomogli našim prijateljima i komšijama u borbi protiv koronavirusa”, rekla je Brnabić.

Brnabić je naglasila kako je trenutno u fokusu Srbije vakcinacija stanovnika ove države, ali da će u svakom trenutku koliko to bude moguće pomoći i susjednim državama i gradovima.

“Kad god budemo imali mogućnost, u budućnosti ćemo pokazati solidarnost s našim komšijama. Srbija neće biti sigurna ukoliko region nije siguran”, zaključila je Brnabić.

Kako je za portal Klix.ba potvrđeno u Vladi Kantona Sarajevo, danas je prihvaćena ponuda iz Beograda, ali je istaknuto da vakcine očekuju početkom naredne sedmice. Vlada Srbije također garantuje i doze za revakcinaciju stanovnika.

- -

Podsjetimo, Srbija je već ranije donirala AstraZenecine vakcine za Bosnu i Hercegovinu, a tada je na sarajevskom aerodromu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio donaciju od 5.000 doza vakcina AstraZenece.

Najnovije

Otrovani psi u Mostaru, otrov postavljen i u samom centru grada

Posljednjih dana nepoznati počinitelji na više lokacija u Mostaru postavili su otorov i otrovali pse. Otrovana su tri štenca haskija...