FK Sarajevo kažnjen zbog objave na stranici, sankcionisan i predsjednik Mladosti

Preporučujemo

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine je na posljednjoj sjednici donijela odluku o kažnjavanju Fudbalskog kluba Sarajeva, ali i predsjednika Mladosti Mensura Mušije.

Naime, komisija je razmatrala prijavu Komiteta za sudije i suđenja NS BiH protiv Sarajeva zbog navodnog prekršaja kodeksa ponašanja članova nogometne organizacije prije početka utakmice 26. kola m:tel Premijer lige BiH između Bordo tima i Borca (0:2).Sarajevo se kaznilo novčanom kaznom u iznosu od 1.000 KM jer su na zvaničnoj web stranici prije početka utakmica s Borcem objavili, kako tvrde, neistinite navode kojima je vršen pritisak na organe i službena lica u obavljanju svojih dužnosti.

Podsjetimo, Sarajevo je u tom saopštenju istaklo kako će meč protiv Borca suditi Elvis Mujić zbog čega se po njihovom mišljenju ruši integritet takmičenja.

- -

“FK Sarajevo izražava nezadovoljstvo činjenicom da je suđenje ovako važne utakmice čiji ishod utiče na razliku između prvoplasirane i drugoplasirane ekipe, pripalo arbitru Mujiću zbog očiglednih i brojnih grešaka imenovanog u tekućoj sezoni, ali i prethodnima, o čemu je više puta svjedočila brojna sportska javnost”, stajalo je u “spornom” saopštenju Bordo tima.

Mušija je kaznu od 1.000 KM dobio jer je nakon utakmica 25. kola Premijer lige BiH između Željezničara i Mladosti (4:4) dao neargumentovano saopštenje za javnost uz iznošenje neistina, navode iz kuće bh. nogometa.

Najnovije

Novi udarac: RS mora Slovencima platiti 90 miliona KM

Republika Srpska dužna je slovenačkom preduzeću “Vijadukt” isplatiti 90 miliona maraka odštete zbog jednostranog raskida ugovora o koncesiji za...