Očajno Sarajevo ponovo razočaralo, tri boda s Koševa odnio Tuzla City

Preporučujemo

Nogometaši Tuzla Cityja pobijedili su na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u prvom kolu Premijer lige BiH ekipu Sarajeva rezultatom 2:1 te su tako produbili krizu u kojoj se nalazi Bordo tim nakon neočekivanog ispadanja iz Evrope.

Samo tri minute igre bilo je potrebno da Tuzla City povede na ovom meču. Strijelac je bio Krpić koji je iskoristio grešku Pidre i golmana Kanurića te asistenciju Mešinovića da pošalje loptu u mrežu svog bivšeg kluba.Nije potom bilo većih uzbuđenja te se igralo nepovezano s obje strane, a onda je deset minuta prije odlaska na odmor Sarajevo izjednačilo. Pogodio je Kurdić glavom nakon centaršuta Šabanovića. Svemu je prethodila gužva poslije dobrih udaraca Fanima i Sušića.

- -

Moglo je Sarajevo dvije minute kasnije i preokrenuti, ali su gosti izblokirali opasan udarac Fanima pa je 1:1 bio i rezultat prvog poluvremena.

Obje ekipe su imale dobre prilike na otvaranju drugog poluvremena. Prvo je Palić šutirao ravno u Fejzića, a onda je Kanurić uz određene probleme odbranio udarac Mešinovića.

Pola sata prije kraja meča mogao je Dervišagić do gola nakon što je Fejziću ispala lopta poslije udarca Fanima iz slobodnjaka, a onda je dva puta opasno zaptijetila Tuzla. Prvo je Dupovac izblokirao udarac Mišića, a potom je i Oremuš spasio jedan udarac s gol-linije.

U jeku napada Bordo tima, Tuzla City je došao u još jedno vodstvo. Nukić je centrirao, Kanurić katastrofalno pogriješio pa je Džafić neometan samo pospremio loptu u mrežu za konačnih 1:2.

- -

Sarajevo u drugom kolu Premijer lige BiH igra u gostima kod Posušja, dok će Tuzla City dočekati Željezničar.

Rezultat i strijelci:

Sarajevo – Tuzla City 1:2 (Kurdić 35′ – Krpić 3′, Džafić 80′)

Najnovije

Naša stranka predložila Miokovića za predsjedavajućeg Zastupničkog doma PFBiH: Zauzvrat će podržati Vukoju

Na političkoj sceni Bosne i Hercegovine odjeknula je vijest o potencijalnoj trgovini pozicijama između Naše stranke i drugih političkih...