Uhapšen Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS-a

Preporučujemo

Jutros je priveden direktor Instituta za javno zdravlje Branislav Zeljković.

Hapšenje je uslijedilo nakon jučerašnje potrage za Zeljkovićem koji nije pronađen na radnom mjestu, a bio je tražen i na adresi.

- -

Od juče traje akcija MUP-a Republike Srpske koja se provodi po nalogu Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva. Akcija MUP-a RS se odvija zbog teških zloupotreba u procesu javnih nabavki u toku pandemije, fiktivnih transfera novca i pranja para. Jučer su u toku ove akcije privedeni Slavko Bojić, Saša Marković i Dubravac Dragan.

Inače, predmet istrage su ugovori koje je pregovaračkim postupkom sklapao Institut za javno zdravlje RS tokom korona krize. Pod lupom su firme Travel4fun i Procontrol.

N1 je ranije izvještavao o slučajevima javnih nabavki, kada je Turistička agencija nabavljala medicinske maske. Neke od nabavljenih maski koštale su i 6 KM po komadu što je jedan od privedenih i priznao.

“Jedna maska je iznosila 6,8 KM, ali ponavljam – radi se o medicinskoj KN 95 maski da građani ne pomisle da se radi o klasičnoj troslojnoj maski koja se kretala od marke do dvije. Ovdje se radi o maskama koje koristi bolničko osoblje”, podsjeća Slavko Bojić, vlasnik firme Procontrol.

Najnovije

Pored Pezera, još šestorica bh. atletičara na pobjedničkim postoljima

Na jučer održanom 30. međunarodnom atletskom prvomajskom mitingu u crnogorskom Baru, osim pobjednika u bacanju kugle Mesuda Pezera kojem...