Za Ajdina Karišika rođenog bez desne podlaktice nema prepreke, pliva, dostavlja hranu i osvaja medalje

Preporučujemo

Dvadesetogodišnji Ajdin Karišik iz Vogošće, mladić koji je rođen bez desne podlaktice, dokaz je da se sve može uz trud, rad i dosta volje.

Ajdin studira Ekonomski fakultet, druga je godina, trenira plivanje i radi kao dostavljač hrane.

- -

– Od rođenja sam malo drugačiji od ostalih. Nikada to nisam primjećivao, a moji roditelji su se trudili da na to ne obraćam pažnju jer su me uključivali u razne aktivnosti i bio sam uvijek sa djecom – kaže Ajdin.

Trenutno radi kao dostavljač hrane, a niti jedan posao, kaže ne odbija, sve nastoji da radi kvalitetno.

– Primijetio sam dosta pogleda, prvo kako ja vozim bicikl, kako dostavljam hranu. Gazda restorana i konobari gledaju kako ću ja to, hoću li moći. Ali ja sve to ostavim po strani, radim svoj dio posla, a drugi neka rade svoj – kaže Ajdin.

Učestvovao je na mnogim takmičenjima i osvajao je brojne medalje. Za dvije i po godine oborio je dva državna rekorda u plivanju.

- -

– Ne želim da me neko sažalijeva jer sam osoba sa invaliditetom. Treba nam dati priliku. Malo smo drugačiji, neki naizgled, a neki kada ih upoznate. Ja sam predao aplikaciju za posao i očekivao da mi se da prilika, ako zadovoljavam, očekujem da budem primljen, ako ne, onda da me odbiju – kaže Ajdin koji je ispunio još jednu želju, položio je vozački ispit.

Najnovije

Željezničar osigurao opstanak, Tuzlaci pred ispadanjem iz elitnog ranga

Odigrana je na Grbavici utakmica 30. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Tuzla Cityja. Na kraju...