RK Crvena zvezda: U našoj zemlji nam niko ne može zabraniti gdje da idemo

Preporučujemo

Rukometni klub Crvena zvezda oglasio se saopćenjem za medije nakon skandaloznog ponašanja njihovih navijača u meču protiv Novog Pazara rekavši kako oni ne mogu utjecati na ponašanje ljudi na tribinama te da garantuju kako sigurnost svih učesnika ovog meča nijednog trenutka nije dovedena u pitanje.

Podsjetimo, navijači Zvezde skandirali su osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, a tokom utakmice na tribini su istaknuti i uvredljivi transparenti na račun gostiju iz Novog Pazara, nakon čega su iz ovog kluba najavili čak i istupanje iz lige.

– Moramo obavijestiti javnost da nije tačno da je RK Novi Pazar vrijeđan tokom 60 minuta, kako su naveli u svom saopštenju. Na našu rekaciju sporni transparent je uklonjen u kratkom roku, a na skandiranje navijača ne možemo utjecati, kao što nijedan klub to ne može, kako na sportskim terenima u Srbiji, tako i u čitavom svijetu.

- -

Mi kao klub smo učinili sve da se utakmica osigura na najvišem nivou, povećali smo broj redara i bio je povećan broj pripadnika policije. Poštovali smo sve procedure. Odgovorno tvrdimo da nijedan član RK Novi Pazar ni na jedan način nije bio ugrožen.

S obzirom na to da nakon utakmice dobijamo prijeteće poruke poput: ‘Da u Novi Pazar možemo ući, ali nećemo izaći’, iako kao klub nismo nikoga uvrijedili, pa ni našeg sportskog rivala iz Novog Pazara, smatramo da u našoj ligi, u našoj zemlji nam niko ne može zabraniti gdje da idemo.

Rukometnom klubu Novi Pazar, sa kojim imamo korektne i dobre odnose, želimo sve najbolje u ovoj takmičarskoj godini. Povodom ovog slučaja nećemo se dalje oglašavati – navodi se u saopćenju.

Najnovije

Općina Novi Grad osigurala besplatnu rehabilitaciju za 300 pripadnika boračke populacije na Olimpijskom bazenu Otoka

Općina Novi Grad Sarajevo osigurala je besplatnu rehabilitaciju za pripadnike boračke populacije, ratne vojne invalide  i članove Udruženja logoraša...