Ministarstvo i OSBiH: Nije provođena nikakva anketa

Preporučujemo

Povodom medijskih objava o navodno provedenoj anketi unutar Oružanih snaga Bosne i Hercegovine o eventualnom istupanju jednog dijela pripadnika OS BiH iz sistema, oglasilo se Ministarstvo odbrane BiH.

Kako su rekli iz MO BiH nikakva zvanična anketa nije provedena u odbrambenom sistemu.

- -

Provođenjem takve ankete došlo bi do kršenja Zakona o odbrani BiH i Zakona o službi u OS BiH, što predstavlja elemente krivičnog djela, navode iz MO BiH.

Oružane snage BiH su apsolutno posvećene izvršavanju zakonom definiranih misija i zadataka i usmjerene su daljnjoj profesionalizaciji i modernizaciji, saopćeno je iz MO BIH.

Podsjećamo, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je provedena anketa među Srbima u OS BiH i da ih se 80 posto izjasnilo da će napustiti Oružane snage ako RS povuče saglasnost za formiranje OSBiH.

Najnovije

Direktorica OŠ “Kovačići” optužila Vildanu Bešliju iz Naše stranke da je bez pitanja snimila izborni spot u dvorištu škole

Direktorica Osnovne škole "Kovačići" Fahreta Sijerčić oštro je reagirala na promotivni spot zastupnice Skupštine Kantona Sarajevo Vildane Bešlije iz...