Bill Clinton pušten iz bolnice

Preporučujemo

Bivši američki predsjednik Bill Clinton izašao je danas iz bolnice u južnoj Kaliforniji nakon što je prošle sedmice primljen zbog urološke infekcije i nastavit će se liječiti u svojoj rodnoj državi New York.

Na pitanje kako se osjeća, 75-godišnji bivši predsjednik novinarima je pokazao “palac gore”.
Kako prenosi Reuters, on je napustio Medicinski centar Univerziteta u Kaliforniji Irvine u pratnji svoje supruge, bivše državne sekretarke Hillary Clinton , koja je mahnula prije nego što su njih dvoje krenuli u koloni vozila.

- -

Doktor Alpesh Amin, koji je nadzirao njegovo liječenje u bolnici, naveo je da je Clinton otpušten nakon što su se njegova temperatura i broj bijelih krvnih zrnaca normalizovali te će da liječenje antibioticima završiti kod kuće u New Yorku.

“Nastavit ćemo pratiti njegov napredak”, dodao je Amin.

Clinton, koji je već imao problema sa srcem, bio je predsjednik SAD-a od 1993. do 2001. godine. Nakon što je napustio dužnost, 2004. je uradio četverostruki bajpas na srcu te postupak otvaranja blokirane arterije 2010. godine. Nakon toga je rekao da je prešao na vegansku prehranu i posvetio se gubitku težine.

Najnovije

UO BHRT: Poslovodni odbor RTVFBiH odbija sve zakonske prijedloge, tražimo hitno rješenje od Vlade FBiH

Upravni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) na današnjoj sjednici razmatrao je neriješene probleme oko raspodjele RTV takse koja...