Uposlenici preduzeća “Rad” očistili boju kojom je prefarbana spomen-ploča Ratku Mladiću

Preporučujemo

Nakon što su nepoznate osobe bacile zelenu farbu na spomen-ploču ratnom zločincu Ratku Mladiću na Vracama, radnici Komunalnog preduzeća “Rad” Istočno Sarajevo su očistili boju.

 

- -

Iz Komunalnog preduzeća “Rad” je potvrđeno da su odmah nakon što je bačena boja reagovali na poziv gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića.

 

Pretpostavlja se da je na spomen-ploču farba večeras bačena iz automobila, a raskrsnica na kojoj se nalazi pokrivena je video-nadzorom pa će više detalja o ovom slučaju i počiniocima biti poznato naknadno.

Neki očevici navode da su u blizini vidjeli navijače jednog fudbalskog kluba, međutim ovo nije mogla potvrditi policija.

- -

Večeras je drugi put bačena boja na ovu spomen-ploču koju je postavila Boračka organizacija Istočno Novo Sarajevo u znak sjećanja na dan kada je Mladić na tom mjestu 19. maja 1992. godine “izvršio smotru dva bataljona samoorganizovanog naroda općine Novo Sarajevo”, piše Klix.ba.

 

 

Najnovije

OČAJ U IZRAELU: Podnijeli žalbu zbog odluke Turske da prekine trgovinske veze

Izraelski ministar ekonomije Nir Barkat podnio je žalbu šefu Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) Mathiasu Cormannu zbog...