Danas na Bjelašnici minus 2, u Neumu 16 stepeni

Preporučujemo

Jutros je djelomično vedro u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima BiH. U ostatku zemlje je oblačno. Padavine su registrovne u Hercegovini, zapadu, jugozapadu i lokalno u centralnim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati iznosile su: Bjelašnica -2 stepena, Sanski Most 4, Banja Luka i Bijeljina 5, Gradačac, Ivan-sedlo i Zenica 6, Doboj 7, Livno 8, Bugojno 9, Grude i Sarajevo 10, Bihać, Mostar i Trebinje 12 i Neum 16 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 923hPa, za 21hPa je manji od normalnog i opada.

- -

Danas u Bosni i Hercegovini nestabilno s kišom i pljuskovima. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine, povremeno s jakim udarim, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 15 stepeni.

U Sarajevu djelomično vedro. Prijepodne povremeno može padati slaba kiša. Više padavina u drugom dijelu dana. Najviša dnevna tmperatura zraka oko 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrommeteorološkog zavoda BiH.

Najnovije

Džamija Arnaudija na tren utišala uznemirujuću retoriku podjela i konflikta

Nakon sedam godina obnove u Banjaluci je zvanično otvorena ponovo izgrađena džamija Arnaudija. Minirana na današnji dan prije 31 godinu,...