Mehmedović: Ako dobiju Čović i Dodik šta traže započet će veliki rat koji će bit gori od prethodnog

Preporučujemo

Ustav svake države štiti njene građane i nacionalno bogatstvo – Beograd i Zagreb žele putem političkih satelita da se domognu istog. Čović i Dodik, (Palmer i Eichhorst) su izvršioci Janšinog i Orbanovog non papera o promjeni granica na Balkanu kao i pregovori koji se trebaju nastaviti.

Ovi pregovori su u funkciji promjene granica na Balkanu. Niko nema pravo pristajati na to, napisao je Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Parlamentu BiH, na svom Facebook profilu.

- -

– Za Ginisovu knjigu rekorda: Jedina država u svijetu je BiH u kojoj ljudi primaju plaće za državnu udar, primaju plaće od države da je sruše i da se otcijepe. I mi (Bosanci) tu ne možemo ništa: I država tu ne može ništa. Da li je jasno da se to mora promijeniti ovim pregovorima. I to mora biti prvi uslov od strane Bosanskog bloka. U suprotnom ćemo živjeti u neprekidnom držaavnom udaru dok svi, iscrpljeni, ne iselimo u Njemačku i druge zemlje.

Započeti pregovori u BiH imaju pogrešne temelje i omogućuju da se postignu pravni uslovi za ostvaranje Janšinog non papera o promjeni granica na Balkanu. Drago mi je da je to shvatio Bodo Weber koji je čak zatražio ukidanje pregovora o izbornom zakonu i državmoj i vojnoj imovini i stajanje na put secesionizmu.

Ovo nisu uspjeli ratom, pa čak ni u Daytonu, i sada žele stvoriti pravne preduslove za mirno otcijepljenje i promjenu granica. Ako dobiju Čović i Dodik šta traže započet će veliki rat koji će bit gori od prethodnog, a mi nemamo kapacitet da institucionalno odgovorimo.

Čovićeva virtuelna etnička izborna jedinica je pravni presedan na koji će se kasnije pozvati kao i Dodik u slučaju prenosa nadležnosti, pa zatražiti da ostane trajno rješenje a ne rješenje na samo jedan dan. Jer Hrvatima nije ugodno više samo jedan dan. Kao što Srbima više nije ugodno da nadležnosti ostanu na državi.

- -

Dodikov revizionizam je stvaranje pravnog puta za otcijepljenje RS preko knjiženja državne i vojne imovine na RS: Možemo je odmah uknjižiti i na Srbiju i Hrvatsku, kaakva je suštinska razlika.

Izborni zakon: Ako se ne ispune želje Čoviću da mu bude ugodno u Predsjedništvu, sve će paralizirati. Upozoravao sam da je cilj Dodika i Čovića pretvoriti cijelu BiH u Mostar bez izbora, što je Čović i potvrdio u zadnjim izjavama ukoliko mu se ne ispune želje i ne bude ugodno.

Rezultat pregovora na principima koje su vodili Palmer i Eichhorst vidjeli smo 9. januara: Opet fašizam i najave klanja Bošnjaka i genocida u Gacku, Janji, Tesliću, Doboju…. genocidni signali prema Bošnjacima i u Priboju (signaal da će biti zapaljen cijeli Z. Balkan).

Dakle, Bošnjaci pristanite na uslove ili ćemo vas opet klati i ubijati i zakopavati u masovne grobnice, ali sad ne samo u BiH, već i u Sandžaku i cijelom Z. Balkanu kuda ima srpskog sveta.

Opet kršenje i udar na Ustav obilježavanjem neustavnog dana RS i najavama nezavisnosti. Premijer RS Višković je 9. januara rekao za RTRS, na pitanje kako vidi RS za 30 godina, da je vidi kao samostalnu i nezavisnu. Dakle, mi imamo institucije BiH u kojima su oni koji vrše secesionizam u stalnom pokušaju. Viškovićeva izjava je potvrda da uredjenje u BiH omogućuje stalni državni udar u pokušaju bez mogućnosti da bude kažnjen jer državni udar podržava i dio Tužilaštva BiH.

30 godina živimo u secesiji i otcijepljenju dijelova BiH, komadanju BiH koje se diriguje iz Beograda i Zagreba.

Venecijanska komisija je 2005. dala svoje stavove o potrebi intezivnijeg prenosa nadležnosti sa entiteta na državu.

Mi danas imamo veliki udar revizionizma.

Pregovori utemeljeni na principima na koji su počeli su pregovori koji vode ka ostvaraenju ciljeva Janšin-Orban- Vučić – Milanović non papera o promjeni granica na Balkanu.

Potrebno je postaviti nove principe pregovora:

– HITAN prijem Bosne u NATO, kao i Crne Gore

– Implementacija svih presuda, međunarodnih i domaćih sudova

– Razgovore o svim pitanjima obavljati u Parlamentu,

– Vraćanje svih aktera u institucije BiH

-Nema pregovora o izbornom zakonu, po tom je zakonu Ćović i do sada biran u Predsjedništvo,

– Promjena izbornog zakona na ovim principima i po uslovima Čovića i Hrvatske je posljednja dorada formulacije konstitutivnosti kako bi omogućilo mirno otcijepljenje,

– Nema revizionizma u postignutim reformama u jačanju države,

– Nema pregovora o državnoj i vojnoj imovini koja bi bila upisana na entitete jer je to uslov za pravnu secesiju i put ka predaji tla, šume, vode i zraka Beogradu i Zagrebu,

– Nema pregovora o opcijama koje omogućuju pravni put za otcijepljenje

– Održati izbore ove godine po svaku cijenu! Bodo Weber: Jer ako bi ovo bilo početak ozbiljnog, konstruktivnog američkog angažmana, sljedeći koraci bi morali biti ukidanje pregovora o izbornom zakonu, te o državnoj i vojnoj imovini, stavljanje do znanja Draganu Čovicu i Miloradu Dodiku da Zapada neće prihvatiti prijetnju o sprječavanja održavanja općih izbora, kao i ozbiljni razgovor i sa drugim Evropskim/zapadnim partnerima o slanju trupa EUFOR-a ili/i NATO-a u BiH – napisao je Mehmedović.

Najnovije

Paris Saint-Germain je prvak Francuske

Fudbaleri Lyona pobijedili su u uzbudljivoj utakmici 31. kola francuske Ligue 1 Monaco s 3:2, a usporedno s njima...