Općine Novi Grad Sarajevo:Kartice za podizne stubiće u ispravnom stanju, neometano se može vršiti čišćenje poledice sa pješačkih zona

Preporučujemo

Povodom informacija objavljenih u medijima da kartice koje se koriste za ulazak motornih vozila u pješečke zone u naseljima Dobrinja, Alipašino Polje A i C faza, te Teheranski trg u Saraj – Polju nisu važeće, obavještavamo javnost da su sve kartice u funkciji, te da se čišćenje i uklanjanje snijega i leda može vršiti neometano.

U navedeno su se uvjerili i predstavnici KJKP „Rad“ koji su jutros zajedno sa predstavnicima općinske Službe za investicije i komunalne poslove obišli sve podizne stubiće i izvršili kontrolu ispravnosti funkcionisanja, te su sačinili zapisnik i fotodokumentaciju. Tom prilikom je ustanovljeno da su sve kartice za podizne stubiće, koje su KJKP „Rad“ dostavljene 22. novembra 2021. godine u ispravnom stanju, te da je preduzeće „Rad“, neometano moglo vršiti poslove čišćenja pješačkih zona i trotoara.

- -

Također, prilikom obilaska ustanovljeno je i da je jedan od stubića oštećen mehaničkim udarom.

Između Općine Novi Grad Sarajevo i KJKP „Rad“ 11. novembra 2021. godine, potpisan je sporazum o međusobnim pravima i obavezama pri realizaciji poslova na zimskom održavanju cesta na području općine Novi Grad Sarajevo za period 15.11.2021.godine do 15.03.2022. godine. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 694.695, 35 KM.

Prema sporazumu KJKP „Rad“ je u obavezi od poledice i snijega čistiti 149 lokalnih saobraćajnica, 81 nekategorisanu lokalnu saobraćajnicu, parkinge i trotoare uz lokalne saobraćajnice na 18 lokacija na području općine Novi Grad, pješačke zone, kao i prilaze svim osnovnim i srednjim školama.

Za čišćenje pješačkih zona u kojima je onemogućen motorni saobraćaj na području Dobrinje, Alipašinog Polja, A i C faze i Teheranskom trgu, 22.11.2021. godine predstavnici Općine su predali magnetne kartice preduzeću KJKP „Rad“ neophodne za ulazak u pješačke zone u tim naseljima.

- -

Zimsko održavanje, odnosno ručno čišćenje stepeništa i pješačkih mostova vrši Javno preduzeće „Lokom“, kao i pločnika, gdje nije moguće vršiti mašinsko čišćenje, te prilaza i pješačkih staza u sklopu sportsko – rekreacionog centra “Safet Zajko”.

Najnovije

Naša stranka predložila Miokovića za predsjedavajućeg Zastupničkog doma PFBiH: Zauzvrat će podržati Vukoju

Na političkoj sceni Bosne i Hercegovine odjeknula je vijest o potencijalnoj trgovini pozicijama između Naše stranke i drugih političkih...