Mafijaški obračun u Podgorici: Škaljarac pomoću daljinskog “dignut u zrak”

Preporučujemo

Preliminarni podaci iz istrage pokazuju da je Cetinjanin Jasminko Šahović (41) stradao od eksploziva podmetnutog ispod njegovog automobila, koji je aktiviran juče ujutru oko 10 sati u podgoričkom naselju Tološi.

Ta informacija potvrđena je za “Vijesti” iz Uprave policije. Prije toga su, kako se navodiinspektori juče provjeravali i drugu mogućnost – da je Cetinjanin prevozio eksploziv “citoroenom” u kome je stradao.

- -

Policija je, tvrdi isti izvor, utvrdila da je eksploziv bio postavljen ispod sjedišta vozača i da je naprava aktivirana daljinskim upravljačem, prenosi Blic.

– Količina i vrsta eksploziva koji je korišćen biće utvrđena vještačenjem tragova izuzetih sa lica mjesta – kazao je sagovornik iz UP.

Istražitelji, međutim, nisu odgonetnuli motiv likvidacije Cetinjanina, niti, na čijoj se meti našao Šahović.

Iz Uprave policije jučer su kratko saopćili da u saradnji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici preduzimaju aktivnosti iz svoje nadležnosti “na utvrđivanju okolnosti događaja u kojem je smrtno stradala jedna osoba”.

- -

Nezvanični izvori iz te institucije kazali su da je Šahović, prema njihovim operativnim podacima, blizak škaljarskom kriminalnom klanu.

Nisu, međutim, sa sigurnošću ustvrdili da je i njegovo ubistvo nastavak obračuna kotorskih kriminalnih klanova, iako, kako su kazali, ne isključuju ni tu mogućnost.

Šahović je ubijen juče ujutro, nedaleko od iznajmljene kuće u kojoj je stanovao sa porodicom. Navodno, čim je izašao na Partizanski put, aktivirana je naprava podmetnuta ispod njegovog automobila.

Kompletan tekst pročitajte OVDJE.

Najnovije

Bošnjački povratnici napadnuti u Gacku, korišteno vatreno oružje

Jedna bošnjačka povratnička porodica napadnuta je danas u Gacku, saopštio je ministar raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH Nerin...