SIPA slobode lišila jednu osobu zbog nedozvoljene trgovine

Preporučujemo

Na području Kantona Sarajeva, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su realiziovali operetivnu akciju “Bullet”, kojom prilikom su slobode lišili jednu osobu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo “Nedozvoljena trgovina” iz Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Osoba lišena slobode je sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu u zakonskom roku biti predata na dalju nadležnost postupajućem tužiocu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

- -

Prilikom petresa je otkriveno i privremeno oduzeto 7500 komada metaka 9×19 milimetara i jedan mobilni telefon.

Aktivnosti policijskih službenika SIPA-e su realizovane po naredbi Suda Bosne i Hercegovine a pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i u saradnji sa policijskim službenicima Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Najnovije

OČAJ U IZRAELU: Podnijeli žalbu zbog odluke Turske da prekine trgovinske veze

Izraelski ministar ekonomije Nir Barkat podnio je žalbu šefu Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) Mathiasu Cormannu zbog...