Mijatović: Ako pomjere izbore dočekaće SDP i građane na ulicama

Preporučujemo

– Ukoliko bilo ko u ovoj državi pomisli da pomjeri izbore moraju da znaju da će dočekati SDP i građane BiH na ulicama – kazao je Vojin Mijatović (SDP), komentarišući najave mogućeg pomjeranja izbora.

Prema njegovim riječima, nije Izborni zakon doveo do krize u BiH.

- -

– Kriza je u Banjaluci. Kriza stanuje na adresi SNSD-a i Milorada Dodika. Bespredmetno je razgovarati o izmjenama Ustava i Izbornog zakona sve dok traje nikad direktniji udar na Ustav BiH koji provode Milorad Dodik i njegov režim u Banjaluci – istakao je.

Smatra da je razgovor o izbornoj reformi promašena tema.

– Sve dok traju ti nebulozni pregovori i razgovori, Milorad Dodik ne staje i samo ide korak naprijed. Bojim se da ukoliko budemo nastavili ovako da se ponašamo, da ćemo se jedno jutro probuditi u dijelu BiH i onda ćemo moći da vodimo pregovore oko dijela BiH, ne čitave zemlje – kazao je.

Pita se zašto proavusudne institucije ne reaguju na “evidentan udar na Ustav BiH”.

- -

– Da li su te institucije otete od strane vladajućih, pa u jednom dijelu ili trećini Milorada Dodika ili SNSD-a? Imamo jednu lošu naviku u BiH, a to je da stalno prizivamo međunarodnu zajednicu. Zaboravljamo da smo nezavisna država, članica UN-a, koja ima svoje institucije. Ključno je pitanje zašto institucije BiH ne rade svoje posao – kazao je.

Najnovije

Predsjednik Sindikata policijskih službenika pozvao Katicu da se ne miješa u operativni rad policije

Inicijativa zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) Arijane Memić kojom traži da se policajcima zabrani sjedenje u kafićima u...