Konaković protiv reduciranja ovlasti Doma naroda FBiH, time direktno podržava HDZ

Preporučujemo

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde dok se vode pregovori o izmjenama Izbornog zakona BiH, reformi Ustava, deblokadi Federacije BiH u Sarajevu, a u kojima i sam učestvuje, na svom Twitter profilu je napisao da nikada neće pristati na koncept uređenja Doma naroda Federacije BiH po uzoru na entitet RS, piše Faktor.ba.

– To bi bila apsolutna pobjeda Dodikovog režima koji je etnički očistio manji bh. entitet i potvrda da rade ispravnu stvar. Kratka je pamet predlagaća takvog modela – napisao je Konaković.

- -

Jedan od komentara na društvenim mrežama na njegov stav iznijet na Twitteru je: – Nećete pristati da HDZ kroz Dom naroda izgubi mehanizam blokade u FBiH? Ništa novo, ipak ste prodali Mostar i Novi Travnik HDZ-u.

Naime, probosanske stranke su zatražile reduciranje ovlasti Doma naroda FBiH da bi pristali na ostale reforme, a Konaković je ovim stavom podržao shvatanje Dragana Čovića (HDZ) da se ovlasti Doma naroda FBiH ne smiju mijenjati s obzirom na to da su upravo oni protiv ovakvog modela.

Najnovije

Trumpov najmlađi sin (18) bit će delegat na republikanskoj konvenciji

Najmlađi sin Donalda Trumpa, Barron Trump, bit će jedan od delegata koji će predstavljati Floridu na republikanskoj nacionalnoj konvenciji...