SBiH: Incijativa za nastavak pregovora o izbornom zakonu u Briselu predstavlja pokušaj udovoljavanja željama HDZ-a i podilaženje antievropskoj politici Milorada Dodika

Preporučujemo

Najnovija inicijativa da se pregovori o izmjenama Izbornog zakona BiH nastave u Briselu, o čemu slušamo ovih dana, predstavlja još jedan pokušaj udovoljavanja željama HDZ-a i Dragana Čovića kao i podilaženje antievropskoj politici Milorada Dodika.

Dragan Čović je svojim političkim djelovanjem, izjavama, pa i prijetnjama nebrojeno puta do sada, pokazao da se ne bori za interese Bosne i Hercegovine, nego da je marioneta velikosrpskih interesa koje u BiH pokušava provesti Milorad Dodik. Odnosi Bosne i Hercegovine i Hrvatske su suštinski važni za napredak i BiH i Hrvatske kao i za stabilnost Balkana u cjelini. Dragan Čović uz otvorenu podršku koju dobija iz Zagreba zasigurno ne doprinosi izgradnji takvih odnosa.

- -

Prijedlog za izmjene Izbornog zakona putem tzv. elektorskih glasova nije primjenjiv u Bosni i Hercegovini jer još više produbljuje podjele i dodatno pravi nejednakost među glasovima građana. Takav izbor bi bio uvod u dodatne komplikacije i napetosti, a ne u rješavanje krize. Bosni i Hercegovini je potrebna puna demokratija kao u drugim državama Evropske unije, a ne trajni aparthejd koji će dugoročno zaustaviti demokratske procese. Nakon razorne agresije na BiH, ubijanja, silovanja, protjerivanja i genocida, građani u Bosni i Hercegovini su zaslužili više podrške od strane međunarodne zajednice kako bi izgradili istinsko demokratsko društvo.

Najnovije

Željezničar osigurao opstanak, Tuzlaci pred ispadanjem iz elitnog ranga

Odigrana je na Grbavici utakmica 30. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Tuzla Cityja. Na kraju...