Bećirović: Umjesto što drsko Schmidtu poručuje da kupi jednosmjernu kartu, bolje bi bilo da Dodik razmisli o kupovini karte za Moskvu

Preporučujemo

Delegat SDP-a u Domu naroda Denis Bećirović osvrnuo se na današnje poruke lidera SNSD-a Milorada Dodika visokom predstavniku u BiH Christianu Schmidtu nakon što je on danas obustavio primjenu Zakona o nepokretnoj imovini RS-a.

Kako je u objavi na Instagramu napisao Bećirović, Milorad Dodik se ovaj put potpuno prekombinovao.

- -

“Zapad, Njemačka i visoki predstavnik Christian Schmidt su prijatelji Bosne i Hercegovine i svih njenih građana i naroda. Oni su tu na osnovu međunarodnog sporazuma – Dejtonskog mirovnog sporazuma”, napisao je Bećirović.

Zato, kako je naveo Bećirović, Bosna i Hercegovina mora kupovati kartu za Brisel i krenuti snažno u evropske i euroatlantske integracije.

“Schmidt i oni koji stoje iza njega su ozbiljni ljudi koji predstavljaju najsnažniji i najrazvijeniji dio svijeta koji ne zavisi od volje malog političkog kabadahije iz Laktaša. Umjesto što drsko Schmidtu poručuje da kupi jednosmjernu kartu, bolje bi bilo da Dodik razmisli o kupovini karte za Moskvu u jednom pravcu. Također, ne bi bilo loše da nabavi i sabrana (ne)djela Mire Marković”, naveo je Bećirović.

Podsjećamo, Dodik je danas poručio Schmidtu da “kupi jednosmjernu kartu za Njemačku”.

- -

“Partnere u FBiH pozivam da poštuju Ustav BiH i Dejtonski mirovni sporazum, a gospodinu Schmidtu preporučujem da kupi kartu za Njemačku u jednom pravcu. Danas mu je istekao godišnji odmor”, rekao je Dodik.

Najnovije

Paris Saint-Germain je prvak Francuske

Fudbaleri Lyona pobijedili su u uzbudljivoj utakmici 31. kola francuske Ligue 1 Monaco s 3:2, a usporedno s njima...